понедельник, 9 декабря 2019 г.



«Протидія булінгу в дитячому середовищі»

З 19 січня 2018 року в Україні набув чинності закон протидії булінгу.

   В Ісковецькій сільській бібліотеці пройшла виховна година, бібліотекар Валентина Миколаївна  розповіла, що робити якщо дитина потерпає щодо булінгу. Потрібно зібрати докази цькування покази свідків, відео або аудіозаписи булінгу. Звернутися до класного керівника, розповісти що відбувається, хто це робить, у який спосіб. На таке повинні відреагувати в навчальному закладі. Якщо адміністрація школи проблему не розв’язує , то звертайтеся в поліцію, напишіть заву. До неї додайте зібрані раніше докази.
 Нова стаття згаданого закону передбачає адміністративну відповідальність за булінг. Це штраф або громадські роботи.
Також діти переглянули уривок фільму «Чучело», режисер цієї стрічки  Роман Биков відчував булінгу не в дитинстві, а вже в дорослому житті,  цьому фільму 36 років, а проблема булінгу так і не вирішена.
  Також діти обговорювали «Казку про скріпку». Про дівчину якій однокласники дали образливе прізвисько а потім чіплялися і ображали.
    Тож запам’ятайте діти: у першу чергу ви особистість якщо повірите у себе та свої сили ви будете здатні перевернути світ: головне віра, самоповага до себе. Не бійтеся розповідати про свою проблему, завжди знайдеться одна людина яка захоче вам допомогти .
  



Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...