воскресенье, 2 февраля 2020 г.

"Не в`янучий вінок пам`яті героїв Крут"

27  січня 1918року добровольчий студентський курінь в кількості 300 студентів вирушив на захист молодої Української Народної Республіки. Юнаки прийняли на засніженому чернігівськом полі нерівний бій. Проти них рухалася частина військ 
Муравйова кількостю майже 6 тис багнетів . Зранку грянула нерівна битва. Майже всі сміливці загинули. Полонених юнаків було жорстоко закатовано. Вони показали приклад мужності, відданності, і незборимості духу українського народу.

   В Ісковецькій сільській бібліотеці пройшов урок мужності "Перші Кіборги та Крути". Учні прослухали розповідь про історичні передумови, перебіг подій та наслідки цього бою. 
    Цей приклад самопожертви молоді багато в чому нагадує подвиг Небесної сотні та "Кіборгів". Крутянський біг став національним символом для десятків поколінь борців за свободу та Незалежність України.                                                      Пам`ятаймо про їній подвиг, шануймо.

     
.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...