пятница, 14 июля 2023 г.

"Земля - наш спільний дім"

 Людина і природа… Поети, художники усіх часів і народів віддали данину цій вічній і актуальній темі. Та ніколи вона не стояла так гостро, як у наші дні, коли загроза екологічної кризи, а може й катастрофи, нависла над людством. Людина і суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів, необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи.
Причина екологічного лиха та катастроф криється перед усім у свідомості людей. Сьогодні стоїть задача створення цілісної системи екологічної просвіти, в результаті чого кожна людина будь – якого віку матиме можливість одержувати необхідні йому екологічні знання. Тому Ісковецька сільська бібліотека провела захід в рамках проекту "Життя в стилі ЕКО" під назвою "Обережно! Планета Земля!" мета якого привернути увагу до екологічних проблем сьогодення свідомого ставлення до проблем охорони навколишнього середовища.

 Під час  зустрічі обговорювались  актуальні екологічні проблеми  : стихійні сміттєзвалища та спалення сміття,  нестача  питної води, знищення лісів, забруднення річок та багато інших. Розглядали і питання як змінити ситуацію на краще, куди й до кого звертатись, якщо виявлено порушення екологічного законодавства .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...