воскресенье, 16 июня 2019 г.

                

«Китай: дивовижна країна»

  Кожна країна розвивається своїм шляхом, віками формуються її культура, мова, менталітет. Ми повинні пишатися своїми моральними цінностями і надбаннями, але щоб упевненими кроками іти вперед, ми також повинні цікавитись культурою і звичаями інших країн. Об’їхати весь світ – мрія, для багатьох майже нездійсненна. Але можна подорожувати і «заочно» - по книгам та Інтернету.
    Всі країни мають свою історію, економіку, культуру, природні особливості. Свою першу подорож діти здійснили до Китаю, бібліотекар Сіра В.М. розповіла найбільш цікаві факти, щоб скласти в уяві дітей образ країни. Розповідь  починалася з географічного розташування країни, інформації про її прапор та герб, державний устрій. 

   Дітей вразив чудовий та дивовижний тваринний і рослинний світ Китаю, ознайомились з традиціями святкування Китайського Нового року, та традиційного свята ліхтариків. Китай славиться своїм чаєм. Згідно з легендою чай винайшов імператор Шень-нун У 2737 році до н.е, коли випадково листок впав до чашки з кип'ятком
Сподіваюся, що такі віртуальні мандрівки сприятимуть розширенню кругозору дітей, допоможуть їм краще засвоювати шкільну програму по історії та географії, а книжки, представлені на заходах стануть для них захоплюючим читанням.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...