воскресенье, 29 сентября 2019 г.

 Володимир Івасюк: життя як пісня

 В Ісковецькій сільській бібліотеці підготовлена книжкова викладка присвячена 70-й річниці від дня народження українського композитора і поета Володимира Івасюка
  Володимир Івасюк народився 4 березня 1949р у містечку Кіцмань Чернігівської області у родині українського письменника і дослідника історії Михайла Івасюка та вчительки Софії Карякіної .
  З раннього дитинства Володя проявляв неабиякі здібності до музики, захоплювався українським фольклором, збирав у свій доробок казки, легенди, оповідання, приказки та звичайно пісні. Навчаючись в музичній школі  Івасюк створив 107 пісень, також є автором 53 інструментальних творів і музичного супроводу до кількох спектаклів.

  Він добре грав на скрипці, віолончелі, гітарі, чудово виконував власні пісні. Також відомий як талановитий живописець, малював портрети близьких людей, автопортрети, шаржі.
  Але попри всенародну прихильність до Володимира обов’язково знайшлися ті, кому його популярність стала заважати. І до тепер ніхто не знає причини смерті українського тенора.
  18 травня 1979 року тіло композитора знайдено в лісі біля Брюховичів,  точна дата смерті невідома, поховання відбулося 22 травня 1979р після чого його творчість на багато років опинилася під негласною забороною.
   В наш час Володимиру Івасюку присвоєно звання Героя України. В Чернівцях відкрито Меморіальний музей. У Львові стоїть пам'ятник поету. Ім'ям Івасюка названі вулиці в Дніпропетровську, Івано-Франківську та інших населених пунктах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...