четверг, 20 августа 2020 г.

 "Соборна, Незалежна Україна" 

  
24 серпня в Україні відзначається День незалежності - щорічне державне свято. 
  Саме 24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною, демократочною державою, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.
    Вперше День незалежності був відзначений 16 липня 1990 року відповідно до Постанови Верховної Ради УРСР "Про День проголошення незалежності  України", підписаної на честь прийняття "Декларації про державний суверенітет України" 16 липня 1990 року.
   З нагоди Дня Державного Прапора та 29-ї річниці незалежності України в Ісковецькій сільській бібліотеці-філії читачі переглянули літературу "Є найсвятіше на землі, Одне, Високе світле - Україна", матеріали якої висвітлюють тривалий шлях, пройдений нашою державою та перспективи розвитку країни. Представлена література розкриває історію появи українського національного прапора, його використання в Україні у різні історичні періоди, ставлення до державної символіки в наш час.
 




 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...