среда, 5 августа 2020 г.

  
З початком пандемії COVID-19 ВООЗ заявила, що бореться не лише з вірусом, а й з фейками навколо нього - інфодемією. В умовах пандемії неправдива інформація - це питання життя чи смерті. Короновірус - це перша пандемія в історії людства, де є соціальні медіа - місце, де кожен може поширювати будь-яку інформацію. І дезіформація поширюється швидше ніж сам вірус.
  З метою поінформованості жителів громади, щодо питання COVID-19 та навчання їх критично оцінювати інформацію. 31 липня у Ісковецькій сільській бібліотеці філії - №13 було проведено інформину "Інфодемія: дізнаємось більше". Захід проведено в рамках проєкту Полтавської обласної молодіжної громадської організації "Твій світ", "Форум-театр на протидію інфодемії, інноваційний засіб у роботі публічних бібліотек малих міст Полтавської і Київської областей. 
   Бібліотекарка Валентина Сіра розповіла про коронавірусну інфекцію та запобіжні засоби захисту при пандемії, зокрема: обмеження  перебування у місцях масового скупчення людей. Також присутні, приймаючи участь у завданнях, та конкурсах, вчилися орієнтуватися у безмежному інформаційному морі. З'ясували, що таке фейк, міф, дезінформація, "Теорія змови", та як відрізняти правдиву інформацію від неправдивої.  




Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...