суббота, 20 февраля 2021 г.

 Святий обов'язок кожного народу - зберегти свою мову

   Велична ти і прекрасна, наша Україно! На твоїх теренах мирно і дружно проживають багато представників різних національностей, які об'єднані спільним корінням, історією, самобутніми традиціями, культурою і світобаченням.
  Рідна мова кожного народу - це невичерпне джерело народної душі, з якого виростаємо, яким живемо, завдяки якому милуємося і пишаємося світом, що нас оточує.
 Відомо що широту знань про мову і мовлення, розвиток і збереження допомагають формувати поетичні й художні твори. 
   Тож до дня мови 20 лютого в Ісковецькій сільській бібліотеці пройшли літературні читання "Святий обов'язок кожного народу - зберегти свою мову".
  Вірші читали: Станіслав Бас, Тетяна Антоненко, Володимир Міщенко, Тетяна Мироненко. 
  Бібліотекар зауважила що слова Батьківщина, Мати, мова - це найсвятіші слова для кожної людини. Наші батьки з дитинства вчать нас цінувати і любити рідну мову. З рідного слова розпочинається велика дорога у доросле життя, з покоління в покоління наші предки передавали нам рідну мову у піснях, казках, легендах, прислів'ях та переказах.
    Нехай кожна мова стане духовним джерелом Єднання і міжнаціональної злагоди в багатонаціональному українському суспільстві.   





Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...