суббота, 15 мая 2021 г.

Наслідки тоталітарного режиму

 16 травня в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій та 83-ті роковини Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938 рр. Це День пам’яті і скорботи про тих, хто загинув або постраждав в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму. Щороку в третю неділю травня по всій Україні проводяться різноманітні заходи, присвячені пам’яті про ці страшні події.
   З метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України бібліотекар Сіра В. М. провела історичну розвідку «Наслідки тоталітарного режиму». Присутні на заході дізналися  про одну з чорних сторінок нашої історії «Великий терор» – масштабну кампанію масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. та сумну статистику смерті під час політичних репресій.
   Також бібліотекар наголосила день пам'яті жертв політичних репресій започаткований для гідного вшанування гіркої долі тих людей, які були непотрібними для радянської системи, а також привернення уваги суспільства до трагічних сторінок України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. 

 Заради відродження національної пам'яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства потрібно вшанувати пам'ять репресованих українців та передати історію про їх біль наступним поколінням українців.  



Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...