четверг, 23 февраля 2023 г.


Легенда прадавнього роду 

до 65 - річчя від дня народження Наталії Баклай

Споконвіку благодатне сонячне проміння зігрівало й пестило лубенський край. Його земля славиться родючими чорноземами, мальовничими ландшафтами, працьовитими людьми.

 Серед цього природою даного і вмілими руками виплеканого багатства живе і творить мудрий, терплячий, працьовитий народ, який є справжнім дорогоцінним скарбом.

   Лубенська земля подарувала нам, вигодувала своїм насущним хлібом і виплекала чудових митців, що стали гордістю нашої країни.
    Серед сучасних письменників краю – майстер слова Наталія Баклай.
Не міліє джерело мудрості й таланту нашого народу.
    Народилася Наталія Михайлівна в с.Терни Лубенського району Полтавської області. Навчалася в школі м. Лубни. Потім закінчила Гадяцьке училище культури. Працювала в Лубенському відділі державної  реєстрації цивільного стану. Також працювала в Лубенському краєзнавчому музеї.
   Авторка, у творчому доробку якої 15 книг,  вміє знаходити у буденності високу духовність і, напевно, саме цим заворожує своїх шанувальників.
Скромна, інтелігентна, благородна, безмежно талановита жінка, яка пише вірші.
Член Національної спілки письменників України, лауреат літературно-мистецьких премій ім. Василя Симоненка та Володимира Малика, Всеукраїнської премії ім. Олени Пчілки, Міжнародного конкурсу "Українська мова - мова єднання", поетеса, твори якої друкувалися в Польщі, Канаді, Австралії, Ізраїлі, Америці, яка понад 30 років творила і писала для поціновувачів художнього слова.
 Тож вітаємо з Днем народження. Всіх благ земних, з роси й води вам Наталія Михайлівна.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...