вторник, 7 марта 2023 г.

 «Жінка - воїн, жінка - Україна»

 Коли приходить війна, то не має значення хто ти. Ти можеш бути жінкою, чоловіком або дитиною. Війна не щадить нікого, тому в ній бере участь все населення, а також люди різного віку. Жінка на війні грає не менш важливу роль, ніж чоловік. Жінка може бути не тільки медичною сестрою або лікарем. На її плечі лягають ширші обов’язки.
   В Ісковецькій сільській бібліотеці пройшла інформаційна година "Жінки - воїни України"  бібліотекар розповіла присутнім про жінок снайперів, про жінок розвідників, жінок танкістів. Жінці, звичайно, на війні важче. Їй доводиться нарівні мерзнути в окопах, вивчати розташування противника і обстрілювати рухомі танки. Крім цього жінці доводиться працювати: медсестрою, кухарем, швачкою, дивитися за дітьми. Сучасні військові дії, не оминають жінок. Не завжди за власним бажанням доводиться воювати. Іноді такий вибір зумовлений бажанням захищати своїх дітей, свій будинок, своє місто і свою державу.
     Останнім часом у війну втягуються ні в чому не винні люди. А дуже часто доля просто не залишає жінці вибору і їй доводиться вирушати в бій, захищати грудьми своїх дітей і людей похилого віку, а іноді жертвувати собою, заради перемоги над ворогом. Жінки хитрістю, силою волі і за допомогою жорсткого характеру перемагають супротивника, намагаються допомогти своїм і терплять не менш чоловіків біль, голод, холод і важкі умови. 
    Кулеметника, автоматниці, стрілки – це все жінки, які готові ціною власного життя захищати все те, що належить їм по праву. Багатьох жінок на війну змусила піти важка історія. У багатьох загинули діти, чоловіки, батьки, друзі, і нічого більше не залишалося, як вступати в ряди військ і відстоювати свої права і мстити за своїх рідних і близьких. Це все боляче і досить важко, але жінки справляються, вони йдуть на ризик і часто стають героями, яких знають, пам’ятають і пишаються. Багато жінок не скаржилися під час війни, а переносили всі труднощі, розуміючи, що допомоги чекати більше не від кого, що їхнє життя тільки в їх руках. Тому слава жінкам, які зіткнулися з війною кілька років тому, а також тим, яким доводиться зараз брати участь у військових діях.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...