среда, 10 мая 2023 г.

"Україна та Європа: прямує разом"

  Вже рік Україна протистоїть російській агресії скрізь лунають виступи міжнародних лідерів, котрі говорять про цінності, які виборює Україна. Що це за цінності, котрі об’єднують усіх громадян нашої країни як всередині неї, так і за її межами? Що єднає нас з європейцями та чому вони розуміють нашу боротьбу? На ці питання спробували дати відповідь учасники заходу в Ісковецькій сільській бібліотеці. 
    Насамперед говорили про найважливішу цінність - життя. Це те, що робить наше існування змістовним, без чого воно втрачає сенс. З юридичної точки зору право на життя належить до прав першого покоління, тобто виникло найперше та є передумовою всіх прав. Конституція закріплює це право, що є свідченням вибору Україною європейських природно-правових цінностей.  Це об’єднує нас з Європою не тільки на словах, але й на ділі. 
     Друга надважлива цінність - це демократія. Зараз у світі вона розглядається у широкому сенсі та об’єднує такі важливі для кожного члена суспільства речі, як право обирати представників влади, право на свободу слова, свободу вибору. Це саме те, що стало найважливішим ще з того року, коли на Майдані Незалежності у Києві відбулася Революція Гідності, і це саме те, що досі запалює вогонь в серцях українців. Про ці важливі для нас речі можна забути у росії, де владу президенту фактично передав попередник, а журналістам під страхом кримінальної відповідальності забороняють писати правду. 
    Зараз Україна знаходиться на шляху до кращого майбутнього і зробить всі поступові кроки до вступу у Європейський Союз. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...