суббота, 25 ноября 2023 г.

До Дня пам'яті жертв Голодомору 

У четверту суботу листопада українці по всьому світу вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років. Цей день покликаний закарбувати в народній пам’яті страшну трагедію українського народу, і передати цю пам’ять наступному поколінню. У цей день в Ісковецькій сільській бібліотеці пройшла година реквієм "Незгасне в серці пам'яті свіча" відвідувачі відали шану пам`яті безневинним жертвам жахливого геноциду, вчиненого проти нього ворогами в минулому сторіччі.
 Через десятиліття Росія знову повторює страшні злочини проти українців, руйнуючи цивільну інфраструктуру, школи, лікарні, житлові будинки, вбиваючи та катуючи мирних жителів. Метою Росії завжди було і є знищення української ідентичності та національної ідеї. Тому Перемога України й покарання винних важливі не тільки для нашої країни, вони важливі для всього світу. Сучасна трагедія українського народу наочно демонструє, що ніколи не можна пробачати та забувати злочини проти людства. Геноцид має бути засуджений усім світом, а невинні жертви — вшановані.







Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...