среда, 26 апреля 2023 г.

 «Чорна спадщина Чорнобиля»

     Чорнобиль… Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсиса. 

   Цими днями весь світ відзначає сумну дату Чорнобильської трагедії. В 37-мі роковини ми згадуємо трагічні події і говоримо, що подібне ніколи не має повторитися знову.

   В день роковин Чорнобильської трагедії в Ісковецькій сільській бібліотеці пройшла година-спогад «На Чорнобиль журавлі летіли». Захід проведено з метою згадати про трагедію віку – вибух на ЧАЕС, вшанувати ліквідаторів і пам’ятати про трагічні сторінки історії України. 
  Бібліотекар розповіла про трагічні події які сталися  24 лютого, в перший день повномасштабного  нападу росії на Україну окупанти захопили Чорнобильську атомну станцію, і загроза нової ядерної катастрофи для світу стала як ніколи близькою. На території Зони відчуження, яка після катастрофи залишається забрудненою, розташовані не тільки сама ЧАЕС та новий безпечний об’єкт «Укриття», але  і низка небезпечних об’єктів, зокрема сховища для довгострокового зберігання радіоактивних відходів та відпрацьованого ядерного палива. 31 березня, після понад місяця окупації та утримання персоналу в заручниках, росіяни втекли, і зараз над ЧАЕС знов майорить український прапор.
    Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає.





Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Ти син України, ти дух її вічно живий" Щовесни коли тануть сніги І на рясті засяє веселка, Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо...